A website by War Heritage Institute

Welkom in het
Koninklijk Legermuseum

Homepage Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Beste bezoekers, 

Momenteel zijn de liften van het museum buiten gebruikt.

Opgelet, dit kan mogelijks je bezoek beïnvloeden!

Beste bezoekers,

Goed nieuws! De renovatiewerken van het Legermuseum door de Regie der Gebouwen vorderen gestaag. Daarom, en om veiligheidsredenen is een deel van de Luchtvaarthal  gesloten tot nader order.

We danken u voor uw begrip.

Mercredi gratuit

Eerste woensdag, gratis woensdag!

Elke eerste woensdag van de maand, van 13u tot 17u, ontvangt het Legermuseum je gratis in zijn zalen en heeft het een reeks activiteiten samengesteld waar jij en je kinderen van kunnen genieten. Schattenjachten, creatieve workshops, speurtochten... elke maand bieden we een nieuwe leuke activiteit om je onze ongelooflijke collecties te laten ontdekken. Kom en doe mee!  
 
Gratis activiteit, reserveren vooraf is niet nodig (behalve wanneer dit specifiek vermeld wordt). 
 
Let op: het museum is gesloten op woensdag 1 mei 2024. De activiteit vindt plaats op woensdag 8 mei.

Schilderij Napoleon

Ontdek onze topstukken!

Het War Heritage Institute bevat een zeer uitgebreide collectie van tienduizenden collectiestukken. Wij vroegen onze collega's welke stukken een plekje in de spotlight verdienen.

Laat u door onze selectie vooral verbazen, verwonderen en inspireren. En kom gerust eens langs op één van onze sites om bepaalde stukken in levende lijven te ontdekken!

Panoramisch zicht Brussel Triomfboog

Ontdek het unieke panorama op Brussel vanop de Triomfboog!

Via het Legermuseum hebt u toegang tot de terrassen bovenop de Triomfboog in het Jubelpark. Deze terrassen bieden u een uniek en spectaculair panorama op de Belgische en Europese hoofdstad. 

 

MuseumPass in the Aviation Hall

Kom gratis naar het Legermuseum met je museumpas!

Wist je dat je met je Museumpas ook het Legermuseum kan bezoeken? De museumpas is het grootste museumabonnement van het land. Je krijgt een jaar lang toegang tot alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil !

Klaar voor een jaar vol beleving? Kies voor de museumpas, deze kost slechts € 59 en kan aan het onthaal van het museum gekocht worden !